Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers voor basisscholenproject “van zaadje tot boom”

Na een succesvolle pilot gaan dit jaar 23 basisscholen in Overijssel van start met het project “Van zaadje tot boom”. In dit project verzorgen leerlingen hun eigen boompje. Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers, -specialisten of -kenners die de basisscholen willen inspireren en begeleiden. Als zogenaamde bomenconsulent bied je de scholen prachtig lespakket aan van lesbrieven, werkbladen en educatieve filmpjes en begeleid je de leerlingen in het traject “van zaadje tot boom”.

Educatief project
Met het educatieve project worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij het onderwerp bomen. Zo leren ze wat een boom nodig heeft om goed te kunnen groeien en hoe ze een boom goed kunnen verzorgen. Ook ontdekken ze waarom bomen zo belangrijk zijn voor een gezonde aarde en voor onze eigen gezondheid. Op de Nationale Boomfeestdag op 10 november 2022 gaan de door de leerlingen opgekweekte boompjes de grond in.

De bomenconsulent
Bomenconsulenten zijn vrijwilligers die de scholen begeleiden in het educatieve project. “De ideale bomenconsulent kan leuk vertellen over bomen en neemt kinderen mee in de wondere wereld van bomen en het belang van bomen”, aldus coördinator Peter Adema van Natuur en Milieu Overijssel. Voor aankomend bomenconsulenten staat een interessante training en inspiratiesessie op het programma. Interesse om boomconsulent te worden of wil je meer weten? Neem dan contact op met Peter Adema via p.adema@natuurenmilieuoverijssel.nl. Het project loopt van juni 2022 tot en met november 2022

Iedereen een boom
Het project “Van zaadje tot boom” is onderdeel van het Overijsselse “Iedereen een Boom” dat als doel heeft 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Deze actie is de provincie Overijssel in 2018 gestart met een heel simpel doel: één boom voor elke inwoner van Overijssel. We willen dus toe naar 1,1 miljoen bomen. Iedereen kan meehelpen om die 1,1 miljoen te bereiken. Je kunt reeds geplante bomen aanmelden op de website iedereeneenboom.nl. Hier vind je ook meer informatie over de actie en handige plant-tips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.